Login
Winkelwagen 0

Winkelwagen

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Heeft u een vraag?

Bel ons:
085 060 11 46

Mail ons:
info@springin.nl



Foto

Recepten á la Minichef

Hallo ik ben Tijn de minichef. Ik kook, bak of knutsel graag met mijn papa en mama. Hierbij vind ik het leuk om mijn ervaringen met jullie te delen.

Geniet van mijn recepten en ik hoor graag hoe jullie het vonden.

Veel kook, bak & knutsel plezier
Tijn

 

Onze minichef is deze keer bezig geweest met het maken van overheerlijke worstenbroodjes.

Ingrediënten

  • 500 gram tarwebloem (wit)
  • 7 gram gedroogde gist (of 25 gram verse gist)
  • 10 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 2 dl lauwe melk
  • 50 gram zachte roomboter
  • 2 eieren
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 150 gram varkensgehakt
  • 1 sneetje wittebroot
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder
  • Italiaansekruiden
  • Nootmuskaat
  • (evt, 1 eierdooier om te bestrijken)

 

Bereiding

  • Zeef de bloem in een kom.
  • Maak een kuiltje in de midden en doe de gist er in.
  • Let het zout verspreid tegen de rand van de kom
  • Voeg al roerend steeds wat bloem mee en meng tot de kuil gevuld is met een onregelmatige dikke brij.
  • Voeg nu de suiker toe en roer alles nog een keer door
  • Laat de kom - afgedekt met een vochtige doek - 30 min. op een warme plek staan.
  • Voeg de zachte boter en het ei aan de brij toe en kneed dan alles door elkaar tot het deeg soepel en elastisch geworden is (ongeveer 12 minuten).
  • Laat het deeg op een warme plaats - afgedekt met een vochtige doek - 15 min rusten.
  • Maak intussen het gehakt aan. Voeg het gehakt, 1 ei bij elkaar en meng goed. Laat intussen het wittebrood (zonder korst) in stukjes even in een klein beetje melk weken.  zorg ervoor dat het goed gekruid is en pittig smaakt. (eventueel kun je een heel klein beetje in de koekenpan bakken totdat het gaar is, zo kun je proeven)
  • Maak van het gehakt nu rolletjes van ongeveer 12cm lang
  • Maak deegporties van ongeveer 55 gram
  • Rol het deeg uit tot er een dunne lap is ontstaan.
  • Ga nu de worstenbroodjes rollen.
  • Meng 1 eierdooier met 2 Tl water
  • Leg de worstenbroodjes op een bakblik met bakfolie.
  • Bestrijk de worstenbroodjes met het eierdooier mengsel.
  • Bak ze nu in 20 min af in een voorverwarmde over op 180C

 

En als laatste natuurlijk Smullen maar!!!

Foto
Foto

Pruimenjam


We kennen allemaal de bramenjam, maar voor de verandering nu ook maar eens een keer pruimenjam, want deze is ook echt verrukkelijk en voor de kinders een lust om te maken.
 
Ingrediënten
 
  • 1000 gram pruimen
  • 700 gram Geleisuiker
     
Voorbereiding
Maak de glazenpotten en deskels goed schoon en doe ze in een pan kokend water. Laat ze meekoken totdat je ze nodig hebt.


Bereiding
Was de pruimen goed. Halveer ze met een mesje en verwijder de pittenen de steeltjes. Kijk uit voor je vingers want een mes kan scherp zijn.
Een slimmigheid is om over de lijn van de pruim te snijden. Kijk goed dan zie je wat we bedoelen.

Doe alle pruimen zonder pit in een pan en vermeng ze met de geleisuiker. Zet alles op een vuurtje en breng het geheel langzaam aan de kook.
Als het kookt laat het geheel nog even een paar minuutjes doorkoken. Eventueel kun je het geheel nu even met de staafmixer pureren als je niet van de stukjes houdt.
Alles nog even laten doorkoken tot het een dikkere brei is geworden.
 Vul vervolgens de potten tot de rand, sluit ze direct af en laat ze minimaal 5 minuten op hun kop staan.
 

 

Kruidnoten (pepernoten)

Ingrediënten

 

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 10 gram bakje koek- en speculaaskruiden
  • 150 gram koude roomboter
  • 4 el melk
  • 100 gram chocolade
  • 1 el cacaopoeder
 
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Meng het bakmeel, de suiker en de speculaaskuiden in een kom en meng de roomboter er in stukjes door.
  • Voeg de melk lepel  voor lepel toe en kneed verder met de hand totdat het een lekker soepel deeg is geworden.
  • Laat het deeg even rusten.( 5min)
  • Maak kleine bolletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk de bolletjes een beetje plat.
  • Bak ze in ca. 15-20 min. gaar en laat helemaal afkoelen

Foto



Chocolade variatie

Ingrediënten
 
  • Recept voor pepernoten
  • 100 gram chocolade
  • 1 el cacaopoeder
 
  1. Maak de pepernoten volgens recept.
  2. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een glazen schaal
  3. Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook
  4. hang het glazenschaaltje boven het kokend water en laat de chocolade smelten 
  5. Doop de kruidnootjes in de chocolade en vervolgens in de cacoa.
  6. Laat ze even afkoelen totdat de chocolade hard geworden is.
 
 

Foto

Sparen voor Korting!!!

* Maak een account aan
* Voor iedere euro die je besteed ontvang je 1 spaarpunt
* 100 Spaarpunten geeft een korting van € 5,- op je bestelling
* Je kunt de Spaarpunten op ieder gewenst moment inleveren, ongeacht het aantal punten

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    - Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.